Wandeltherapie is een vorm van psychomotorische therapie en bestaat uit gesprekstherapie tijdens het wandelen in de natuur.
Wandelen is gezond voor lichaam en geest, u komt zowel fysiek als geestelijk in beweging. De natuur werkt rustgevend en heeft een positief effect op onze gemoedstoestand. Onderweg is van alles te zien en tijdens het lopen komen gesprekken automatisch op gang. De fysieke inspanning in combinatie met frisse buitenlucht en licht zorgen voor een positief gevoel.
Al wandelend in de natuur wordt u rustiger, kunt u helderder denken en beter relativeren.
Door middel van de gesprekken tijdens het wandelen krijgt u inzicht in uw situatie en kunt u bepalen welke richting u wilt kiezen in het leven. Gaat u verder op de ingeslagen weg of kiest u juist voor een nieuwe route?

Voor mensen die moeite hebben met praten, of met het uiten van hun gevoelens is het vaak gemakkelijker dit te doen tijdens het wandelen. Een gesprek tijdens een wandeling, biedt ruimte voor overpeinzingen en stiltes, zonder dat deze als ongemakkelijk worden ervaren.
Wandeltherapie wordt voornamelijk als individuele therapie aangeboden, maar is eventueel ook in groepsverband mogelijk.

Wandeltherapie wordt tevens als aanvulling of vervolg op revalidatietraining gebruikt en als ondersteuning bij afvalprogramma’s.

Ermelo ligt te midden van de prachtige natuur. Bos, heide of water, aan u de keus.
In principe kunnen de wandelingen gedurende ieder seizoen en bij elk weertype doorgaan. Alleen bij extreem slecht weer zal de afspraak verzet worden.